Verkoop van 12 nieuwgebouwde woningen langs Kapelleveld te Dadizele is volop lopende

10 februari 2015

Persbericht

 

De Mandel bouwt 8 sociale huurwoningen, 12 koopwoningen en 21 huurappartementen in Kapelleveld te Dadizele (Moorslede).

 

In het centrum van Dadizele, op wandelafstand van het voormalige Dadipark, zal De Mandel 8 sociale huurwoningen, 12 koopwoningen en 21 huurappartementen bouwen op de verkaveling het Kapelleveld. Deze verkaveling is heel rustig gelegen en toch vlakbij het centrum.

Het Kapelleveld te Dadizele heeft bovendien een zeer gunstige ligging aangezien het middenin de driehoek Roeselare-Kortrijk-Ieper gelegen is.

 

 

 

Studio Plus Architecten uit Roeselare werd in 2011 aangesteld als architect voor de totaliteit van het project. Hij heeft een ruime ervaring met sociale huisvestingsprojecten en kiest er steeds voor om de gebouwen af te stemmen met de onmiddellijke omgeving.

 

Aannemer Damman uit Deerlijk start op 15 augustus 2015 met de bouwwerkzaamheden. De werken zullen bij normaal verloop eindigen eind 2017.

 

De wegenis van de wijk Kapelleveld is reeds aangelegd bij de voorgaande fases. Na de woningbouw wordt er wel nog voorzien in omgevingswerken waarbij onder andere de voetpaden, wandelpaden, binnenplein en groenaanplanting worden uitgevoerd.

In aanvulling op de klassieke typologie van de wijk, worden ook groepswoningen gemaakt aan het grootste plein. Het parkeren wordt aan het zicht onttrokken door een centrale organisatie en omzoming met groen/muren.

De architectuur is solide en uit baksteen. Afwisselend worden bepaalde vlakken wit gekaleid zodat een subtiel spel ontstaat.

 

Het project bestaat enerzijds uit 3 bouwblokken met 21 huurappartementen waarbij tussen de appartementsgebouwen een pleintje voorzien wordt als verhard rustpunt in de verkaveling.

Er worden 2 appartementen voorzien met 1 slaapkamer voor maximaal 2 personen. De andere 19 appartementen beschikken over 2 slaapkamers waarvan 5 appartementen voor de huisvesting van maximaal 3 personen. De resterende 14 appartementen zullen groot zijn aangezien ze een huisvesting voorzien van maximaal 4 personen.

Twee blokken zullen uitgerust zijn met een lift zodat de appartementen op de eerste verdieping eventueel door rolstoelgebruikers kunnen bewoond worden. Alle appartementen krijgen een autostaanplaats centraal op de site, onttrokken van het zicht van op de openbare weg.

 

Anderzijds worden op de site 8 sociale huurwoningen voorzien met 3 slaapkamers voor de huisvesting van maximaal 5 personen. De huurwoningen zijn volledig afgewerkt. Elke woning is voorzien van een eigen tuin en een oprit met inpandige garage.

 

Op de site zullen 12 koopwoningen gebouwd worden voorzien met 3 slaapkamers voor de huisvesting van maximaal 5 personen waarvan het afwerkingsniveau van die aard is dat De Mandel aan de kopers de mogelijkheid biedt om bepaalde onderdelen van de woning  verder  naar eigen keuze af te werken.  De Mandel voorziet geen keukeninrichting. Alle leidingen en aansluitmogelijkheden zijn wel voorzien zodat de koper volgens zijn eigen smaak en budget een keuken kan plaatsen bij een leverancier van zijn keuze. De badkamer is wel volledig afgewerkt en ingericht.

 

Het geheel wordt opgebouwd uit materialen van eerste kwaliteit die de stevigheid en het esthetisch uitzicht van het gebouw waarborgen.

 

Onderstaand enkele sfeerbeelden:

       

Alle woongelegenheden zijn voorzien van alle comfort en hebben een E-peil van minder dan 80, zij beschikken allemaal over centrale verwarming met een hoogrendementsketel.

 

Bijna alle appartementen zijn aangepast aan de noden voor mensen met een beperking/handicap. Dit kan interessant zijn voor de huisvesting van personen die momenteel begeleid worden door het nabij gelegen vzw Mariënstede. Dit is een organisatie die zich specialiseert in de begeleiding van volwassen personen met een beperking/handicap.

 

Wellicht zullen er vele geïnteresseerden zijn voor aankoop van deze koopwoningen maar momenteel kan De Mandel nog geen definitieve verkoopprijs meedelen.

De koopprijs van de woningen wordt immers bepaald volgens de kostprijs van alle werken. De woningen zullen in principe worden verkocht tegen 6% BTW.

De koopprijs van de grond zal maximaal 75% bedragen van de normale grondprijs voor gelijkaardige private bouwpercelen.

 

De verkoop is volop lopende.

Om één van deze woningen te kunnen aankopen, moet u zich vooraf inschrijven op de wachtlijst. 

De toewijzing van een woning gebeurt volgens de datum van inschrijving!  Wie eerst inschrijft, heeft de beste kansen!

Om u te kunnen inschrijven voor de koopwoningen moet u aan enkele voorwaarden voldoen: 

Hiervoor verwijzen we graag naar onze website:

http://www.mandel.be/nl/kopen/wie-kan-kopen/algemeen-koopwoningen/

 

Alle voorwaarden en meer concrete informatie over de realisatie van dit en toekomstige koopprojecten kan u ook nalezen op www.demandel.be/kopen.

 

Verder biedt De Mandel U, via de VMSW, interessante voorwaarden voor Uw woningkrediet.  

 

Voor alle vragen in verband met de voorwaarden voor huur, aankoop of lening, kunt u bellen naar 051/23 35 00 of langskomen op de burelen te Roeselare, Groenestraat 224 (bij voorkeur na afspraak).

 

Contactinfo :

            cv De Mandel

            Groenestraat 224

            8800 Roeselare

            Tel : 051/ 23 35 00 – fax : 051/ 23 35 08

            www.demandel.be – info@demandel.be

 

In het kader van het Besluit van de Vlaamse Regering van 19 december 1996 houdende vaststelling van de procedure inzake de programmering en de subsidiëring van operaties en werken die voor sociale huisvestingsdoeleinden worden uitgevoerd, deelt De Mandel mee dat de plannen ter inzage liggen in haar kantoren.

terug naar overzicht

Verkoop van 12 nieuwgebouwde woningen langs Kapelleveld te Dadizele is volop lopende

Er zijn reeds 10 woningen verkocht!

Nog slechts 3 wonigen te koop.

 

lees meer...

Project in de kijker

Project in de kijker Wielsbeke, Spaanderstraat

De Mandel bouwt 4 sociale koopwoningen in een nieuwe verkaveling langs de Spaanderstraat te Wielsbeke.

Lees meer...